به گزارش پایگاه خبری آداک از سیریک، شهرستان سیریک بواسطه نزدیک بودن وهمسایگی با میناب و وجود باغات ودرختان انبه در محل زندگی مردم اقدام به تولید انواع ترشی و بویژه ترشی انبه می کنند. گرم مزاج بودن مردم ساحل نشین مرزی و نیز وجودماهی در سفره هادر وعده های غذایی باعث شده است تا […]
به گزارش پایگاه خبری آداک از سیریک، شهرستان سیریک بواسطه نزدیک بودن وهمسایگی با میناب و وجود باغات ودرختان انبه در محل زندگی مردم اقدام به تولید انواع ترشی و بویژه ترشی انبه می کنند.
گرم مزاج بودن مردم ساحل نشین مرزی و نیز وجودماهی در سفره هادر وعده های غذایی باعث شده است تا انواع ترشی در ترکیب مواد وسفره غذایی مردم رونق خاصی داشته باشدکه ترشی انبه گل سرسبدتمام ترشی های جنوب است.
بانوان سیریکی برای تولیدترشی انبه ابتدا بعد از شستن انبه های کال (نارس و سبز) اقدام به کندن پوست انبه می کنند و بعد از تکه تکه کردن بصورت حلقه ای یا خلالی را دانه کامل و روش های دیگر آن را آماده مرحله بعد می کنند.
ریختن ادویه (دان سیاه،گشنیز،فلفل قرمز و…)و گذاشتن در آب نمک وزعفران و زردچوبه اقدام بعدی است که توسط بانوان خانه دار انجام و پس از آن انبه ها با کمی حرارت ملایم تا تغییر رنگ و نرم شدن روی حرارت باقی می ماند تاآماده شود .
ترشی آماده شده بعد از سردشدن درظرف های شیشه ای وپلاستیکی درب دار قرارداده می شود و بعد از مدتی گذشت زمان آماده استفاده ومصرف است.
البته برای تولیدترشی انبه روش های دیگری نیزوجود دارد و بسته به سلیقه بانوان تولید می شود و در برخی موارد بصورت سبزرنگ و بدون حرارت گذاشته و بعد از دو ماه قابل استفاده است که طعم ومزه خاص خودش را دارد که بیشتر مورد پسند بانوان مسن وقدیمی منطقه جنوب است.
امروزه کارگاه های خانگی وصنعتی تولید ترشی در هرمزگان زمینه اشتغال مناسبی را نیزبوجود آورده است وباعث ارزآوری برای کشورو درآمدزایی شده است.
تولیدترشی از پیازهای ریز،انبو(سه پستان)،بادمجان و سایر محصولات نیز انجام می شود.
به گزارش پایگاه خبری آداک محصولات درخت انبه علاوه مصرف محلی واستانی به نقاط مختلف کشوروجهان صادر میشود.